Tulipahan sitten katsottua lopultakin loppuun asti, melkein vuosi siinä meni sattuneesta syystä.

Mitä jäi käteen? No, roppakaupalla varsinkin tähän yleisen raskaaseen mielentilaan ja elämäntilanteeseen sopivaa, perhanan hienoa positiivisen miehekästä uhmaa. Adrenaliinipaukkuja ja periksiantamattomuutta. Ei juuri millään tavalla syvällistä ajatusta sisältävää, laskelmoivan hyvin tunnenappuloita painelevaa japsi-animaatiota, jossa kaikki tapahtuu juuri odotetusti mutta siltikin on jes-fiilis lopussa.

Sentimentaalista mutta perhanan hyvin toimivaa matskua.

Pakko myöntää että välillä oli tälläkin nuorella jäärällä kyynel poskella ja pala kurkussa, niin hienosti se tunteisiin vetoaminen oli tehty.

Ainoa moittimisen puute on mielestäni animaation kökköys tietyissä vaiheissa, mikä on aika perinteistä Gainaxilta.

Jossain vaiheessa viimeisiä episodeja ajattelin että näin olisi pitänyt NGE:kin viimeistellä, ei liian vakavasti mutta kuitenkin mahtipontisissa finaalisävyissä. Pidän toki (ehkä yhtenä harvoista) NGE:n virallisista lopetuksista ja sitten End of Evangelionistakin, mutta en tiedä.. jotenkin se vain oli .. epätasapainossa sarjan muuhun kontenttiin verrattuna.

Mutta turhapa niistä on motkottaa, koska tekijä on tiennyt mitä teki. Naurettavaa kyllä että on pitänyt tappouhkauksiakin lähettää kyseisestä "antikliimaksista" tekijälle, mutta toisaalta ah niin jokapäiväistä.

Kenelle voin suositella TTGL:ää? Persoonille jotka ovat hivenen masentuneita mutta jotka innostuvat helposti yksinkertaisista asioista, söpöilyn ja machoromantiikan ystäville.. Sentimentaalisille persoonille. Teille TTGL voi olla hyvinkin parhaita ensimmäisiä anime-kokemuksia.

Kenelle tämä ei sovellu? Noh, jos suosikkielokuviisi lukeutuvat ainoastaan Tarkovskin visiot tai Ozun pätkät, niin tällä ei kannata ainakaan ottaa ensituntumaa animeen. Jos elokuvat ovat sinulle sitä että niiden jokaisen yksityiskohdan takana on jokin suuri merkitys ja syvyys, niin aloita vaikka NGE:llä.

Tjaa. Enpä edes tiedä ketkä (jos kukaan) tätä lukevat, ja edes tietävät mistä puhun, mutta eipä sillä ole väliä.