Hmh. Taas uneton yö, vaikka syytä olisi nukkua. Siltikin vain pyörin kyljeltä toiselle ja lopulta taas palasin tähän...

Olen surullinen ihminen. Aika monella tapaa. Elämä tuntuu usein siltä kuin olisi huuhtoutunut johonkin äärettömyyden vessanpyttyyn. Tai siltä kuin hakkaisi päätään seinään, hetken liian myöhään että sillä olisi enää merkitystä.

Ja suru.. oi, ainainen suru jokaisen hymyn ja ilon takana menetyksen peilikuva ja kolikon kääntöpuoli. Jos voisinkin niin ottaisin ne asiat hymysuin vastaan, onnellisena ja tietäen että niin kuuluu olla. Mutta ei..

Karmivia hetkiä tajuta olleensa tunnit myöhässä jostain mikä olisi voinut muuttaa elämän, johonkin positiivisempaan.

Karmivat hetket jolloin ei kykene sanomaan mitään toiselle ihmiselle, josta suuresti välittää.

Ne hirvittävät hetket jolloin muistan jonkin lapsuudessa kokemani häpeän kuin se tapahtuisi uutena.

(Onko tämä minun olemiseni syvästi inhimillistä, vai epäinhimillistä? Uskoisin ensimmäiseen, mutta onko silläkään väliä?)

Ah, ikuiset kysymykset ja Keneltä kysyn? Onko syytä kysyä itseltään moisia asioita joihin ei voi saada itseltään minkäänlaista vastausta?.... Kyllä, tälläisiä tutkimusmatkoja tiedän monen tehneen. Van Gogh ja muut.. Cioran.. Bukowski.. monet monet muut historiasta tähän hetkeen..

Sitä myötä nämä kirjoitukseni täällä ovat selvästikin pessimistisempiä kuin toisaalla, raskaampia myös. En ole kyennyt purkamaan näitä surujani mihinkään, nämä ovat raskaita ja painostavia henkilökohtaisia dilemmoja, asioita joiden kanssa kamppailen muun elämisen ohessa vuodesta toiseen.

Olisi silti valhe jos sanoisin että elän koko ajan masentuneena tai suoranaisessa epätoivossa.

Ei suinkaan, omasta mielestäni voin pääasiassa hyvin, kykenen yhä luomaan ja syömään ja tekemään arkipäiväisiä toimenpiteitä kaiken tämän kanssa mitä kannan. Kykenen yhä hymyilemään ja nauramaan.. Rakastamaankin, se on ehdottoman tärkeää.

Ei, nämä asiat ovat vain raskasta pysyvää taakkaa, elämän ikuisia juttuja..

..Ihminen joka lankeaa itseensä, voi nukahtaa myös varjonsa syliin..